ניירות עמדה של הארגון בנושאים שונים
קווים ישירים לאזורי תעסוקה בתל אביב יפו
כיום מרבית העובדים במשק מגיעים למקום העבודה ברכבם הפרטי, דבר הגורם לפקקי ענק בשעות הבוקר ואחר הצהרים. מרבית הנסיעות למקום העבודה מבוצעות ברכב פרטי משום שרמת השירות של התחבורה הציבורית למרכזי התעסוקה לרוב אינה מספקת…
תקציב 2017-2018
במסגרת התכנית הכלכלית לשנים 2017 – 2018 מסתמן כי ישנה מגמה חיובית לקידום התחבורה הציבורית עם דגש על הסעת המונים במטרופולינים. אולם, ניכר כי רוב הפתרונות מיועדים לטווח הזמן הארוך (בעוד כ 15-20 שנה), ואין תכנון מספק לתקופת הביניים…
מוניות שירות- משירות מתחרה לשירות משלים ומקדים
בשנת 2016 מחויב משרד התחבורה על פי חוק לבצע רפורמה בענף מוניות השירות, שמאז 2006 נמצא בקיפאון. כבר היום, מוניות השירות מסיעות בישראל יותר נוסעים מאשר כל קווי רכבת ישראל…
הצעה לתקן תחנות אוטובוס
כארגון צרכני תחבורה ציבורית אנו רואים חשיבות רבה בדאגה לפרטים השונים (קטנים כגדולים) בחווית הנסיעה של משתמשי התחבורה הציבורית. לסככת ההמתנה לאוטובוס ישנה השפעה משמעותית על חווית הנסיעה עבור משתמשים שונים ובתנאי מזג אויר משתנים…
הקו הסגול
הקו הסגול מתוכנן לקשר את האזורים המזרחיים של מטרופולין תל-אביב: אוניברסיטת בר אילן (בשלוחה אחת) ויהוד (בשלוחה שנייה), אל מרכז העיר תל-אביב… הקו מתוכנן לעבור במפלס הקרקע…
הקו הכחול
כחלק מפרויקט הסעת המונית בגוש דן, מתוכנן לקום הקו הכחול, קו אוטובוס מהיר BRT. BRT הוא קו אוטובוס מהיר ורב קיבולת (בדומה למטרונית בחיפה), שצפוי לנסוע בנתיבים בלעדיים ולקבל עדיפות…
תיאום וקישור בין רכבות לאוטובוסים (שילובים)
שילוביות וקישוריות בתחבורה הציבורית הן המפתח בתכנון תחבורה ציבורית יעילה, מהירה ואיכותית. לצערנו, עקרונות אלו עדיין לא מיושמים בצורה המיטבית בכל הנוגע לקישור בין האוטובוסים לרכבת ישראל. מבדיקות סטטיסטיות ומפניות הציבור עולה תמונה בעייתית…
הגעה מהירה לקמפוסים
זמני הנסיעה למרבית הקמפוסים בישראל ארוכים ומפותלים. ההתייחסות התחבורתית לקמפוסים צריכה להיות דומה להתייחסות למוקדי תעסוקה (קווי הזנק): קווים ישירים שייסעו מאזורי המגורים של הסטודנטים למוסדות הלימוד האקדמיים. על מנת לשפר באופן משמעותי את הגישה למוסדות הלימוד יש צורך בניתוח סטטיסטי…
החלפת סיטיפס
המשא מתן בין מדינת ישראל (משרדי האוצר והתחבורה, עיריית ירושלים ותוכנית אב לתחבורה) לחברת סיטיפס אודות הארכת שלוחות הרכבת הקלה בירושלים נקלע למבוי סתום. כבר חמש שנים שנוסעי הרכבת הקלה בירושלים סובלים משירות לקוי ועצם קיומו של מו”מ להרחבת החוזה בין המדינה לזכיינית הרכבת הקלה…
תכנית משרד התחבורה לשנת 2016- הבטחות מול מציאות
בחינת תכניות העבודה של הרשות הארצית לתחבורה ציבורית מצביעה על כך שפרויקטים פשוטים רבים עם ערך גבוה לשיפור התחבורה הציבורית תקועים. שיעור ניצול התקציב המקורי של הרשות הארצית לתחבורה ציבורית עומד על 54% בלבד…
רפורמת התעריפים
בתחום התעריפים הבין-עירוניים עדיין קיימים ליקויים רבים: פערים בגובה המחירים ביחס לאורך הנסיעה בין יעדים שונים, חוסר אחידות: בתעריפים בין המפעילים השונים, בעת מעברים בין מפעילים ובמעבר בין קווים בין-עירוניים ועירוניים, וכן מידע חלקי וסותר באשר לגובה העלויות וזכויות הנוסעים. אנו פועלים לשנות זאת!
תכנית חירום להוצאת ישראל מהפקק
אזרחי ישראל מבזבזים בכל יום שעות בפקקים, בייחוד בגוש דן. הפתרונות עליהם עמל משרד התחבורה ישנו את המציאות התחבורתית בעוד שנים רבות. אנו מציעים לאמץ פתרון אלטרנטיבי שיקל את מצב הפקקים הבלתי נסבל בטווח המידי. הדבר מחייב את התגייסות הממשלה והתייחסות למשבר התחבורתי כ”משבר לאומי”.
תחרות בענף התחבורה הציבורית
למכרזי ההפעלה השפעה רבה מאוד על שירותי התחבורה הציבורית שמקבלים אזרחי ישראל. המכרזים הנוכחיים נעדרים התייחסות לנושאים חשובים, כמו הצורך בתוספת תשומות תקופתית (על מנת לתת מענה לפערים קיימים ולגידול האוכלוסין) או התייחסות למדדי שירות לצרכן. נייר העמדה שנשלח במסגרת הקול הקורא לקבלת הערות מהציבור – מה אנחנו חושבים שצריך לשנות ולשפר במרכזים הבאים?
מרכז ההפעלה החדש בירושלים
העיר ירושלים משוועת לפתרונות תחבורה שיענו על הצרכים. לקראת כניסת מפעיל חדש העלנו הצעות לשילוב במכרז. ההצעות מבוססות על ניתוח זמני הנסיעה בירושלים בהשוואה בין רכב פרטי לתחבורה ציבורית, מידע שמתקבל מסקרים שונים הנערכים מעת לעת, הנסיון המצטבר ממכרזים ברחבי הארץ ומאופן יישומם, וכן ממוקד פניות הציבור של הארגון שמקבל אלפי פניות בשנה מרחבי ישראל בכלל ומירושלים בפרט.
מידע בזמן אמת
קרה לכם שהאפליקציה או השילוט האלקטרוני מסרו מידע שגוי וחיכיתם לאוטובוס שלא הגיע? “הסדנה לידע ציבורי” באמצעות פרויקט “אוטובוס פתוח” מסבירה מדוע זה קורה, מי אחראי על זה ומה אפשר לעשות כדי לשנות את המצב (רמז: הטכנולוגיה מיושמת באירופה).
נגישות וניידות של אנשים עם מוגבלות בישראל-כיוונים לעתיד